FAQ – Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over wimperextensions

Zijn wimperextensions schadelijk voor je eigen wimpers?

Indien de extensions correct zijn aangebracht beschadigen deze je eigen wimpers niet! Het dragen van wimperextensions zorgt ervoor dat je weinig tot geen contact meer hebt met je natuurlijke wimpers waardoor de wimpers rustig door kunnen groeien.

Hoe worden de wimperextensions aangebracht?

Nadat de lengte en krul zijn bepaald ga je ontspannen liggen in de behandelstoel. Vervolgens worden je onderwimpers afgeplakt met een speciale tape/oogpad om te voorkomen dat de wimpers aan elkaar gaan plakken. Vervolgens worden je wimpers goed gereinigd en worden de wimperextensions met een speciale lijm aan de natuurlijke wimper bevestigd. De behandeling wordt als zeer ontspannen ervaren en veel mensen vallen er zelfs bij in slaap!

Kan ik alles doen met de wimperextensions?

Nadat de behandeling is afgerond is het belangrijk om de wimpers de eerste 24 uur niet nat te laten worden. Hierna kun je er alles mee doen zoals je gewend bent (zwemmen, sauna, sporten etc). Wees natuurlijk wel voorzichtig met wrijven in de ogen, etcetera.

Hoelang blijven wimperextensions zitten?

Dit verschilt per persoon, maar ik raad je aan het om de 3 weken te laten bijwerken. Net zoals je hoofdhaar vallen ook je wimpers uit, dus worden ook je wimperextensions minder. Dit is een natuurlijk proces en gaat zeer geleidelijk.

Hoelang duurt de behandeling?

Het zetten van een nieuwe set duurt ongeveer 2 uur, maar is afhankelijk van hoeveel wimpers jij van jezelf hebt. Een refill duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur, dit ligt aan de hoeveelheid uitgevallen wimpers.

Kan ik nog wel gebruik maken van andere make-up zoals eyeliner of oogpotlood?

Ja, dit kan. Let er alleen wel op dat je make up op waterbasis gebruikt. Make up op oliebasis beïnvloedt de hechting van de lijm, waardoor je de levensduur van je mooie look beperkt.  Informeer in de salon wat je eventueel het beste kunt gebruiken.

Er is speciale make-up voor wimperextensions verkrijgbaar bij Wimperextensions Deventer. Ook verkoop ik kwalitatief goede dupes van bekende make up merken. (Uitgebreid getest!) 

Waarmee moet ik mijn make-up verwijderen?

In de meeste make-up removers zitten oliën, wat schadelijk is voor je wimperextensions. Bij Wimperextensions Deventer is speciale wimpershampoo verkrijgbaar. Dit is een cleansing schuim wat niet prikt in je ogen en waarmee je je wimpers kunt wassen en je make-up kunt verwijderen.
Hoe schoner je je wimperextensions houd, hoe langer je er plezier van hebt!

Heb je na het lezen van deze FAQ nog vragen? Neem dan gerust contact met me op.